Admin Admin
| Konu: Dolmuş dialogları C.tesi Nis. 14, 2007 1:26 am | |
| 1-kravatli, duzgun giyimli bir adam dolmustan inmek icin ayaga kalkar - sofor bey. mukemmel bir yerde inebilir miyim? (herkes kopar) minibus saga yanasir. sofor: tabi buyrun. size layik degil ama... (bu sefer daha beter)
adamin biri gayet aceleci bir tavirla kaptan orta kapiyi rica edebilir? al gotur. senden kiymetli mi?
2-şöför bey şu müziğin sesini azcık kıssanız diyorum -hanım teyze kaç saattir direksiyon sallıyoruz şurda.bırakta azcık kafamızı bulalım.dünyaa tersine dönsee vazgeçmemm.. -müsait bi yerde inivereyim.
3-bey ben onden verdim sen arkadan verme -eee oooo ayyyy
4-3 yasinda cocukla annesi ön koltukta soför arkasi oturmakta. cocuk ayaga kalkip kalkip saklabanlik yaparaktan rahatsizlik veriyor. anneden cocugu engelleme calismalari: a-yavrum otur bak yerine, rahatsiz etme kizicak simdi soför amcan.. cocuk oturur, 3 dakka sonra ayni hikaye a-cocugum bak otur, soför amcani kizdiriyosun diyorum.. 3 dakka sonra ayni hikaye: a-yavrucum, bak kizicak soför amcan diyorum, kizarsiniz di mi soför amcası? ş-...kerim bile
5-şoför pis bir sırıtmayla aynadan bakar yine: "arkadan vermeyen var mı?" yolcular gıcık olur, ama kimse birşey demez. geçen gün ama bir adam şöyle dedi: "eline verdik ya biraz önce kardeşim."
6-beytepe-tunus servisinde sagir sofor ve kiz arasinda gecen diyalog kiz:incek var 5 saniye sonra kiz:incek var 30 saniye sonra kiz:incek var 2 dakika sonra kiz:iniiiiceeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmm
7-taksim - bakırköy hattı ... sabaha karşı 4 .. şansa sahil dolmuşu bulmuşum çakır keyifim. bir tane kulaklıkla müzik dinleyen hanım kızımız var.
bakırköy girişinde sorulan klasik soru ve olaylar gelişir.
kaptan: yeni mahalle var mı ? yolcular: (ses yok)
yeni mahalle girişi geçilir. kulaklıkla müzik dinleyen kızımız tepki verir kızımız: niye geçtik girişi yaaaağğ ? ben: e sordu ya kaptan yeni mahalle var mı diye kızımız: duymadım ki ya ben (surat bu hale geldi ondan) ben: kaptan duymamış hanım kızımız. bence dönelim geri sabaha karşı bi de tehlikeli bak. kaptan: abi dönemeyiz ya. kızımız: ay nerden hanım kızın oldum ben senin be ben: kaptan dönmeyelim yesin bunu köpekler sarhoşlar filan. kızımız: ya ne diyosun beee kaptan & yolcular: ehe ehehehe ehehhehe. kızımız: yaaaaağğğğğ ben: bırakayım ben seni eve hanım kızım ? kızımız: git be pis kaptan & yolcular: hehe ehe eheheheeeğğğ
bu da demek oluyorki çakırkeyif olunca iğrenç bir insan oluyormuşum. güzel de kızdı be...
8-kaptan kapıyı açarmısn ? - ... - kaptan inecektim kapıyı açarmısın? - ... - kaptan kapiyi açarmiisn - kaptanın ............ gemi mi lan burası. -öeh?
9-sene 1973.. babam dolmu$a biniyor ve orta sirada bir yere oturuyor.. dolmu$ hareket ediyor, o sirada herkes cebinden bozuklari cikarip ucretini hazirlamak ile me$gul, kimisi de $ofore dogru parasini uzatiyor, tam bu sirada arka siradan bir ses yukseliyor:
ucretler benden!..
dolmu$taki tum yolcular ve $ofor, $a$irip bir anda arkalarina donuyorlar. bir de bakiyorlar ki
10-minibusun icindeki olagan dur / kalk eylemleri esnasinda yasanan inme / binme kargasasindan bunalmis olan ve kafasi bir hayli iyi olan amca su vecizeyi patlatmistir:
“nedir kardesim bu is? ya hep beraber binelim ya da hep beraber inelim...
11- afedersiniz sihhiye ne kadar? -(cevap yok) -500 bin lira -su parayı uzatırmısınız? -(parayı çekiştirir)hanfendi bu para uzamıyor lütfen baska bir para verin eueheu.... -pis terbiyesiz!
12-bayan yolcu :ayşekadın uzatır mısın şurdan? uzatan kişi :burdan bi ayşekadın şoför :ayşekadının 250 bin lirası var mı? bayan yolcu :yok,yüz var uzatan kişi :ayşekadının 100bin lirası varmış şoför :tamam önemli deil ayşekadın
(gerçekten yaşanmıştır)...
13-teyze : evladım para yere düştü, sen onu alsan bi ara, alamıyorum ben... minibuscu : tabi teyze atın siz paraları yere ben siz inince toplarım çalgıcı gibi... teyze : nasıl yani evladım ? minibuscu : suratıma atın paraları, iki paralık oldu şerefim zaten...!
14-aşırı romantik bir kişillik dolmuşa el eder:
-pardon şoför bey,aşktan geçer mi acaba?
hayatın sillesini yemiş şoför,sigarasından derin bir nefes çeker:
-geçer geçer ama izi kalır....
15-olay yüzüncü yıl dolmuşunda yaşanmaktadır. en öndeki koltukta orta yaşlarda bir bayan oturmaktadır. olaylar gelişir..
bayan: ne kadardı? şoför: bir iki yüz hocam bayan: bozuğum yok kusura bakmayın. (20 ytl uzatır) şoför: lan yol versene ........oğlu! bayan: ??? şoför: afedersiniz bayan.. arabaya dediydim de.. bayan: töbe ess...
16-beşiktaş sarıyer dolmuşunda büyükdere civarındaki sağlık ocağına yaklaşırken:
- sağlıkta inecek var - tabi efenim ( sağda inecek var anlayıp hemen durup kapıyı açar) adam inmeyince arkasına dönüp beyefendi inicek misiniz diye sorar - sağlıkta inicem ben kapıyı kapatıp hızlı bir kalkıştan sonra - sağlık olsun ! | |
|
x-desing Admin
| Konu: Geri: Dolmuş dialogları Paz Nis. 15, 2007 2:09 am | |
| | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: Dolmuş dialogları Paz Nis. 15, 2007 5:12 am | |
| | |
|